INFORMA'T I DONA SANG!!


De segur què coneixes a algú del teu entorn, com pot ser un membre de la teua família, amic, veí o conegut, al qui han operat amb cirurgia major, ha tingut algun sagnat important, un problema de coagulació o be ha tingut una anèmia severa per alguna circumstància com pot ser un càncer. Tal volta, no ho saps, però en molts d’aquestos casos, entre d’altes, han necessitat una transfusió de sang o d’algun dels seus components.

Però, i d’on surt aquesta sang?

Aquesta sang s’obté gràcies a la solidaritat de donants voluntaris que al llarg de la generalitat van als centres de donació o acudeixen a les unitats mòbils per tal de donar sang desinteressadament.

Aquesta sang es processada per extraure’n els seus components: globuls rojos, plasma i plaquetes; i són emmagatzemads fins qué un pacient els puguen necessitar. Es a dir, que d'una donació, es poden salvar fins a 3 vides.

Si no saps com donar sang i quins requisits són necessaris per fer-ho, i t’ho has preguntat alguna vegada o ho acabes de fer al llegir aquesta entrada, tan sols has d’accedir a la pàgina web del centre de transfusions per obtindré tota la informació.


 Clica per accedir

Sigues solidari, DONA SANG!

Demà la podries necessitar tu!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TERMCAT

PROMOCIONEM LA VACUNACIÓ - VACUNA'T