SEGUIM DE RÈCORD A ESPANYA EN TRANSPLANTAMENTS!

Espanay tanca 2018 amb xifres de rècord en donació i transplantaments d'organs.


Clica l'imatge per accedir a la noticia

Espanya ha liderat els últims anys la donació d’òrgans al món. Tot i que les dades de 46,9 donants per milió de població (p.m.p.) de l’any 2017, i que duplicava la mitjana de la Unió Europea situada en 21,5 donants p.m.p., pareixia impossible de superar, aquest últim any, segons L’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), la donació d’òrgans ha augmentat fins un 2,8%.

Aquest augment ha sigut principalment a les comunitats de Castella i Lleó (59%) i Balears (47%), seguides de Cantabria (15%), quedant la nostra comunitat en quart lloc amb un creixement del 12%.

Això és un gran èxit, ja que hi ha que tenir en compte que els transplantaments depenen de molts factors per a poder donar-se i estan molt limitats de la disponibilitat d’òrgans.

Aquesta poca disponibilitat es deguda, en primer lloc, a que la majoria de donacions provenen de difunts, i que no tots els òrgans són viables per al transplantament. I en segon lloc, a que el donant ha de tenir el carnet de donants d’òrgans prèviament, o bé, obtenir el consentiment dels familiars directes.

A més, els òrgans tenen un temps límit tant dins del donant com fora, pel que els receptors amb els requisits adequats han d’estar localitzats en qualsevol moment.

Com veieu, donada la complexitat d’un transplantament, es un vertader èxit i una gran mostra de solidaritat.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TERMCAT

PROMOCIONEM LA VACUNACIÓ - VACUNA'T

PROGRAMA LA NEVERA: EDUCACIÓ PER A LA SALUT